Whoa I'm Going to Barbados
Door: Alef
Blijf op de hoogte en volg Alef
15 September 2009 | Nederland, Amsterdam
Over een week is het zover, dan zal ik voor vijf maanden naar het eiland Barbados vertrekken.
De afgelopen maanden heb ik nog even van mijn vakantie kunnen genieten. Dit nadat ik eind juni afscheid heb genomen van mijn leerlingen en collega’s. Ook heb ik nog de mogelijkheid gehad om aan een trainingskamp op het eiland Jersey deel te nemen, dit om alvast te wennen aan het idee van ‘leven op een eiland’. Om mij vervolgens langzaam maar zeker voor te gaan bereiden op de reis.
Ik zal op Barbados een DTS gaan doen via de organisatie YWAM Barbados, het thema dat centraal staat zal Justice oftewel (on)recht zijn.
Eigenlijk weet ik nog niet heel veel over de inhoud hiervan, ik weet wel dat ik gedurende de eerste twee maanden op Barbados zal zijn en hier een studies ga krijgen over o.a. onrecht, de Bijbel en ontwikkelingshulp. Daarnaast zal ik zoveel mogelijk blijven trainen voor het komende bobsleeseizoen.
Na deze eerste maanden zullen we voor ongeveer drie maanden een reis door Zuid-Amerika gaan maken, waar we zullen beginnen in Brazilie en eindigen in Argentinie.
Er zullen naast mij nog 20 andere studenten aan de DTS deelnemen, ik ben de enige Nederlander, zodat ik de Nederlandse eer hoog mag houden.
Ik kijk ernaar uit om de verschillende culturen te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en te leven in een totaal nieuwe omgeving.
Ik denk dat ik mijn familie en vrienden zeker wel ga missen, maar dat er ook nieuwe vriendschappen zullen ontstaan en dat het een ervaring zal worden die ik de rest van mijn leven mee zal nemen.
Woensdag 23 september zal ik vertrekken, ik zal om 10.00 uur vliegen van Schiphol, via Londen zal ik reizen naar Barbados. Als alles goed gaat land ik dan om ongeveer 15:00 lokale tijd (in NL 21:00), in Bridgetown, de hoofdstad van Barbados.
Barbados staat vooral bekend om het liedje ‘Whoa i’m going to Barbados’ en is een toeristisch en vrij welvarend Caribisch eiland. Verder is de rum erg beroemd (was niet van plan dat uit te gaan proberen, maartoch). Ook leuk is dat Obadele Thompson in 2000 op de olympische spelen de eerste medaille (brons) voor Barbados gewonnen heeft. Dit op de 100m sprint!
Het eiland heeft een oppervlakte van 430 km2 en er wonen circa 285 duizend mensen.
Wanneer ik mijn volgende blog schrijf zal ik in Barbados zijn en zal ik jullie meer vertellen over de reis, het eiland en de mensen daar!
Liefs en groeten,
Alef
15 September 2009 - 12:39
Joost:
het is een leuke tijd geweest toen je weer thuis was en nu al weer afscheid van je nemen in niet altijd even makkelijk. Het is echter niet anders en je zult daar ook niet die stoeptegels lopen tellen maar de wereld verbeteren. Hiermee wens ik je veel succes toe en ik hoop dat je het naar je zin gaat hebben. Als je terug komt zullen de mensen van Barbados en sterk beeld van Hollanders hebben denk ik. -
15 September 2009 - 15:54
Ingrid:
Alef, Nogmaals: heel veel plezier en heel veel inspiratie toegewenst van mij en doe voorzichtig, Ingrid Boendermaker. -
15 September 2009 - 18:32
Alkje:
Om met jouw woord te beginnen: Hej Alef: ik gun het je heel erg en vind het tegelijk moeilijk, maar heb ook veel vertrouwen! Ik zal de vele gesprekken missen. Gelukkig nog een hele week!
Liefs Alkje -
15 September 2009 - 20:46
Pepsi:
Mauw -
16 September 2009 - 17:32
Kasper:
He, nou gaat het weer zo lang duren voordat we keertje kunnen afspreken. En even langskomen zit er ook niet in... :P Ik ben benieuwd naar wat je hier allemaal gaat schrijven. Ik heb Siri ook even op de hoogte gebracht van deze blog.
Groetjes! -
16 September 2009 - 18:12
Jacqueline:
Je schrijft erg vlot en het is leuk om te lezen.
Wat is een DTS. -
20 September 2009 - 08:54
Timo:
Hey Alef, Ik ben heel blij dat we weer goede vrienden zijn geworden! (net als vroeger ;-))
ik ga de weblog zoveel mogelijk bijhouden!
Heel veel Succes en wijsheid in Barbados!
Groeten Timo -
20 September 2009 - 11:34
Henk:
Hey Alef,
goed uitkiekn ! En bovenal geniet ervan, als je dan ook nog wat leerd dan valt het weer mee :)
Gelukkig heb je je lengte mee, met iemand met zulke spieren en lengte wordt niet zo gauw trammalant gezocht.
Als je je moeder je mist beld ze ons maar, geniet ervan kerel en hou ons op de hoogte !
Groetjes
Henk & Miranda -
21 September 2009 - 15:01
Marijke H:
Alef nog even en dan is het zover,een hele goede reis,en een fantastische tijd op Barbedos en tijdens de outreach .
Groetjes Marijke en Fam. -
21 September 2009 - 20:36
Gerard:
Leuk, klinkt goed, veel succes alvast! -
22 September 2009 - 06:25
Peter:
Goede reis Alef. We zullen muziek voor je maken ;-). Hoop dat jullie heel veel 'recht' kunnen zetten in Zuid Amerika.
22 September 2009 - 18:26
Tirsa:
Bobsleeen?? Geniet van de DTS! -
23 September 2009 - 16:44
Alkje:
Als je dit leest zit je lange reis erop! Veel succes daaro tot kiekus Moeders