Grenada!

Door: Alef

Blijf op de hoogte en volg Alef

14 November 2009 | Granada, Saint George's

Hej vrienden!!!

Na een vrij drukke week heb ik nu even twintig minuten gevonden om een nieuw verhaal te plaatsen.
Vorig weekend was ik voor een project Dribbel 2 Afrika naar Grenada gevlogen. Het weekend was echt super en het eiland Grenada is echt heel mooi, het eiland is echt anders dan Barbados, in Grenada zijn namelijk veel meer bergen, ze vinden Barbados echt plat in Grenada, terwijl ik Barbados vergeleken met Nederland al vrij bergachtig vind.

Over het project Dribbel 2 Afrika, dit is een project dat volgend jaar tijdens het WK voetbal plaats zal vinden en waar ik waarschijnlijk ook naartoe zal gaan. Het project vindt plaats in Zuid-Afrika en de mensen die er naartoe gaan zullen met de gevangenen, wezen en straatkinderen gaan werken.
De organisatie wilt als team minimaal 300 mensen uit de Caribien naar Zuid-Afrika sturen, we waren dus in Grenada om voornamelijk dit project te promoten.

Afgelopen week was weer vrij druk, er stond veel op het programma, o.a. lesgeven aan de kids donderdagmiddag. Vanmorgen zijn we naar het strand gegaan om te gaan snorkelen, dit was echt gaaf. Je ziet zoveel vissen en er waren ook een aantal scheepswrakken, dus dat was echt interessant om te zien. Helaas hebben we geen haaien gezien, ik was wel benieuwd hoe die er van redelijk dichtbij uitzien.

Op 7 december zullen we het eiland verlaten en zullen we voor 2 weken naar Caracas in Venezuela vliegen. Vervolgens zullen we een busreis van ongeveer 4 dagen naar Manaus in Brazilië hebben, hier zullen we kerstmis vieren. Eind december gaan we dan met een ferry 5 dagen de rivier af en zullen we naar Porto Velho ook in Brazilië reizen. Waarschijnlijk vieren we Nieuwjaar op de ferry.
We zullen ongeveer 3 weken in Porto Velho blijven, dit is een stad in de Amazone. Van deze drie weken brengen we 1 week door bij een tribe in de Amazone.
Vervolgens vliegen we naar Buenos Aires in Argentinië, om na 2 weken een vierdaagse busreis naar Santa Cruz in Bolivia te ondernemen. Vanuit Santa Cruz zullen we in februari terug naar Barbados vliegen.

Voor mij klinkt het nog een beetje vreemd om al deze plaatsten te bezoeken, maar ik heb er echt zin in.

Ik hoorde dat het in Nederland al flink aan het afkoelen is, dat is het vreemde hier, het weer is altijd bijna hetzelfde.

Groetjes Alef

• 14 November 2009 - 18:15

Timo:

Hey Alef!
    Heel mooi verhaal zeg!

En ook hele gave vooruit zichten!!

Succes

Groeten Timo

• 15 November 2009 - 00:41

Mariana:

ik heb een e-mail voor jou opgestuurd. ok!

XXX

• 15 November 2009 - 10:21

Kasper:

ey Alef,
    cool om weer van je te horen!

Siri herinnerde me gister aan het plakkesmakkers spel dat we ooit hadden gespeeld bij jou thuis in adam :P weet je dat nog? .. met spekkies haha

• 16 November 2009 - 17:51

Gerard:

Als je een haai ziet is het te laat hoor ;)--

• 19 November 2009 - 16:42

Alef:

Het pakkesmakkespel, dat was echt hilarisch, moete we nog een keer doen binnenkort.

Gerard, binnenkort even een skype afspraak maken ofzo voor het project?

Groeten Alef

• 05 December 2009 - 17:04

Henry:

Hoi Atef
    Wat een ervaring tof man. Goeie tijd in Brazilië. Het is daar heel anders dan waar je nu bent. Groeten

• 06 December 2009 - 21:10

Alkje:

Veel succes strakjes, we zullen aan je denken! Alkje

• 06 December 2009 - 21:43

Jaap:

Hoi Alef, indrukwekkend wat jullie de komende tijd gaan doen. Ik heb je net een mailtje gestuurd,voordat ik dit las
    Veel plezier en ik hoor hopelijk ook tijdens je reis nog wat van je