Bolivia and the journey back to the Island!

Door: Alef

Blijf op de hoogte en volg Alef

11 Februari 2010 | Bolivia, Santa Cruz

Hej Allemaal,

Op dit moment ben ik terug in Venezuela, we zijn midden in de reis terug naar Barbados. Vanuit Santa Cruz zijn we vanmorgen via Lima (Peru) naar Caracaz in Venezuela gevlogen. Overmorgen zal ik vervolgens op het vliegtuig stappen om terug naar Barbados te vliegen.

Bolivia was erg goed om te zien, dit was verreweg het armste land dat ik gedurende mijn leven bezocht heb. De mensen daar leven echt heel arm.
Ik heb hier veel gewerkt met twee opvanghuizen voor straatkinderen. Een voor jongens en een voor meiden. Deze kinderen hebben op de straat geleefd en hebben ervoor gekozen om nu in deze opvanghuizen te leven en te studeren. Dit was erg goed om te zien. Toch zijn dit maar 50 van de in totaal duizenden straatkinderen in alleen al Santa Cruz. Afgelopen dinsdag heb ik hier de top van de ijsberg van mogen zien. Ik ben met een medisch team de straat op gegaan om de straatkinderen op te zoeken. Dit was een indrukwekkende ervaring. Je ziet de kinderen op de straat tussen de troep leven en terwijl je met ze praat zitten ze lijm te snuiven. Velen hebben infecties wonden en gebroken botten en sommige meiden zijn zwanger en zullen op straat bevallen.

Het gekke hiervan is en dit is voor mij heel moeilijk te begrijpen, dat deze jongeren dit leven verkiezen boven een leven in een van de opvanghuizen. Een van de medewerkers vertelde mij dat dit komt doordat de enige identiteit die ze hebben komt van de straat. Toch kan je zien aan alle snijwonden (zelf toegebracht) op de armen dat de kinderen alles behalve gelukkig zijn.

Verder heb ik in Bolivia veel tijd doorgebracht met een oranje (Nederlandse kleur :)) emmer. Op zondag heb ik een soort van maaginfectie/ voedselvergiftiging opgelopen. Dus heb ik de hele dag en nacht met deze emmer doorgebracht. Gelukkig gaat het nu alweer veel beter!

Wat verder erg goed nieuws is dat woensdag mijn moeder mij in Barbados op zal zoeken met mijn oom en tante. Daar kijk ik erg naar uit!

Ik zal jullie nog even een update sturen voordat ik volgende week zondag weer naar Nederland vlieg!

Liefs en groetjes,
Alef

• 14 Februari 2010 - 02:21

Joost:

niet te gekke dingen meer eten hoor dat is punt 1 haha.

maar hopelijk heb je een bijdrage kunnen geven aan het verminderen van de moedeloosheid in Bolivia. Moedeloos klinken de kinderen namelijk, ze denken dat de rationele keuze bestaat uit een leven op straat boven dat van een tehuis. Ik vind dat ook moeilijk te begrijpen.
    We zullen er thuis ongetwijfeld nog over filisoferen ^^

Jammer dat ik gewoon school heb anders was ik je ook even komen bezoeken natuurlijk, maar toch veel plezier met moeders, Jac en Henk

Kus, Joost